Kevin Bal


Kevin Bal

Kevin Bal is afgestudeerd in 2004 als licentiaat in de kinesitherapie. Meteen startte hij samen met Sven Meiresone de groepspraktijk Kine Groep Zuid op in Antwerpen. Tot op heden is dat een gerenommeerde kinepraktijk in het zuiden van Antwerpen. Hij combineert deze zelfstandige praktijk met zijn activiteiten op de revalidatieafdeling APRA van het AZ Monica Antwerpen. Op beide locaties houdt hij zich vooral bezig met orthopedische geneeskunde en Manuele Therapie.

Verder specialiseerde hij zich in de Scar Academy van het brandwondencentrum in de behandeling van brandwonden en littekens. De vaardigheden van de manuele lymfedrainage vergaarde hij aan de Hogeschool Universiteit Brussel.

Voor de opleidingen Dry Needling, Mulligan Concept en Medical Taping Concept werd hij gedoceerd door onze noorderburen.

De laatste jaren verdiepte hij zich verder in de myofasciale anatomie en de behandelmodaliteiten daarvan. Hiervoor volgde hij de Anatomy Trains opleiding en past hij de Ergon soft Tissue Technique toe.

Dit, samen met alle andere jaarlijkse kortere peer reviews, lezingen en symposia, vormen een brede basis om een kwalitatieve en onderbouwde therapie aan te bieden.